Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Együttműködési megállapodást írtak alá

Szöveg: Takács Vivien |  2016. május 4. 18:02

Együttműködési megállapodás jött létre a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum (HM HIM), valamint a Centenáriumi Hadtörténeti Egyesület (CHE) között. A szerződést Budapesten a HM HIM Nándor-termében írták alá április 4-én, szerdán.

1596012941

Az együttműködés a CHE és a HM HIM között 2014 óta, azaz az első világháború kitörésének századik évfordulója óta tart. „Most ezzel a szerződéssel meghatározott feladatokat adtunk egymásnak, amely által még intenzívebbé tesszük az együttműködést" – mondta el a honvedelem.hu érdeklődésére dr. Kovács Vilmos ezredes, a HM HIM parancsnoka, hozzátéve: a cél az, hogy a két fél a 2018-ig terjedő időszakban szakmailag korrektül együttműködjön a hagyományőrzéssel, az első világháborús megemlékezésekkel, a kiképzési foglalkozásokkal, a koszorúzásokkal és egyéb feladatokkal kapcsolatban.

Az első rendezvény, amelyen közösen „lépnek fel", a május 20-án megnyíló Magyarország Nagy Háborúja, 1914-1918 című kiállítás lesz.

A szerződést dr. Kovács Vilmos ezredes és Babák László Mátyás nyugállományú ezredes, a Centenáriumi Hadtörténeti Egyesület elnöke írta alá.

1596012942


Fotó: Tóth László