Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Elkezdődött a missziós törzstiszti alaptanfolyam

Szöveg: Kelemen Ilona |  2017. augusztus 30. 16:55

Közel húszan vesznek részt az augusztus 28-án kezdődött missziós törzstiszti alaptanfolyamon Szolnokon, az MH Béketámogató Kiképző Központban. A szeptember 8-ig tartó kurzus célja a NATO és az EU vezette missziók egyéni törzsbeosztásaiba tervezett katonák felkészítése.

1596038127

A résztvevők – a kéthetes kiképzés során – megismerkednek a legfontosabb törzstiszti, altiszti feladatokkal és elsajátítják azokat az alapkészségeket és képességeket, amelyek elengedhetetlenek a jövőbeni beosztásuk eredményes ellátásához. A katonák foglalkoznak többek között a békefenntartás általános eljárásaival, az egyes műveleti területek kulturális sajátosságaival, gyakorolják a tárgyalástechnikát és tanulmányozták a nemzetközi hadijogot. A felkészítés második hetében pedig térképészeti és katonaföldrajzi-, valamint híradó ismereteket szereznek, illetve egészségügyi- és vegyivédelmi kiképzésen vesznek részt.

A tanfolyamot követően a résztvevőknek képesnek kell lenniük a béketámogató műveletek kiképző parancsnokságain, törzseiben – nemzetközi környezetben és kötelékben – egyéni beosztás ellátására, valamint a megismert műveleti eljárások tervezésére és alkalmazására.

1596038127

Fotó: a szerző felvételei