Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Energetikai fejlesztések az MH Egészségügyi Központ épületeiben

Szöveg: honvedelem.hu |  2017. január 31. 9:26

„Épületenergetikai korszerűsítés a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ – Honvédkórházban” címmel 887 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a HM Védelemgazdasági Hivatal.

Az Európai Unió Kohéziós Alapja (KA) támogatásával és a magyar állam társfinanszírozásával megvalósuló KEHOP-5.2.1-15-2015-00005 azonosítószámú projektben az MH Egészségügyi Központ négy budapesti és egy balatonfüredi telephelyének nyolc épületét újítják fel energetikai szempontból. Ezen épületek a 19. század végén és a 20. században, a kornak megfelelő technikai színvonalon épültek, melyeken azóta sem történt energetikai szempontból felújítás.

Az épületenergetikai beruházás a nyílászárók korszerű szerkezetekre való cseréjét, a külső határoló fal- és födémszerkezetek utólagos hőszigetelését, valamint a két telephely esetében háztartási méretű napenergia alapú energiatermelő rendszer telepítését tartalmazza, törekedve az üzemeltetés energiaköltségeinek minél magasabb megtakarítására.

1596026858

A projekt megvalósulása támogatja a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programban meghatározott eredmények elérését és hozzájárul a környezetvédelmi célkitűzések eléréséhez. A várhatóan 2018. április 11-ig megvalósuló energiahatékonysági beruházás a globális környezetterhelés és az üvegházhatású gázok kibocsátásának mérséklődését eredményezi.

A projektről bővebb információt a www.hm.vedelemgazdasagihivatal.kormany.hu/kehop-palyazatok oldalon olvashatnak.

Fotó: archív