Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Erőpróba a születésnap tiszteletére

Szöveg: Tigyi István Zsolt főtörzszászlós |  2015. március 24. 17:46

Az MH 86. Szolnok Helikopter Bázison a napokban immár hatodik alkalommal rendezték meg a „86-os erőpróba” elnevezésű, ICCS (Individual Common Core Skills) alapokra épülő járőrbajnokságot. A megmérettetés egyben tisztelgés volt az alakulat születésnapja alkalmából. Az eseményt Lamos Imre dandártábornok, a helikopterbázis parancsnoka nyitotta meg.

1595990137

Az idei 86-os erőpróbán hét csapat indult; a versenyzők nyolc ellenőrzőponton adhattak számot elméleti és gyakorlati tudásukról. A vegyivédelmi ismereteken túl a megoldandó feladatok között szerepelt harchelyzet-ábrázolás térképen, fegyver-összeszerelés bekötött szemmel időre, 5×400 méteres fegyveres váltófutás, MILES rendszerrel támogatott szimulált harchelyzet sebesült-ellátással, nyelvi képességek felmérése, katona-zenekari ismeretek és természetesen éleslövészet is.

1595990137

A közel nyolc kilométeres távot a legjobbak 3,5 óra alatt teljesítették könnyített menetfelszerelésben.

1595990137

Az első helyen újra a tavalyi győztes, a „Bosszúállók" (a repülő-műszaki zászlóalj, repülőeszköz-javító század) csapata végzett. Második lett a szállítóhelikopter-zászlóalj „Hip-Air" csapata, míg a harmadik helyet a logisztikai zászlóalj „Spártaiak" csapata szerezte meg. Az induló csapatok között volt még a logisztikai főnökség „Papírcicák" nevű, női csapata, amelynek tagjai kiváló helytállással az 5. helyen teljesítettek a versenyen.

1595990138

Fotó: Simon Zoltán zászlós