Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Értékeinket követve haladni kell a korral

Szöveg: Takács Vivien |  2014. szeptember 7. 9:11

Augusztus ötödike óta új külsőbe öltözött a HM Katolikus Tábori Püspökség (KTP) honlapja. A www.ktp.hu változásairól Berta Tibor ezredessel, a püspökség általános helynökével beszélgettünk.

„A cél egyrészt a modernizálás volt" – mondta el a honvedelem.hu kérdésére válaszolva az ezredes. „Igyekeztünk, hogy a honlap, a felfutó címekkel, a menüpontokkal, képekkel, és videókkal együtt arra törekedjen, ami a mi gondolatunk" – tette hozzá.

A katonákkal való lelkipásztori tevékenység egy speciális terület, ezért a honlap inkább az egyenruhásoknak szól és kevésbé azoknak, akik nem a honvédelem területén dolgoznak. Az egyik új menüpont – a „Hitünk" – is ezt jeleníti meg, amely a katonai értékre és etikára, valamint az egyetemes egyház értékeire egyaránt fel szeretné hívni a figyelmet.

„A Twitter, a Facebook, a hírlevelek, az e-mailek mind arra hivatottak, hogy gyorsan megszólítsák az embereket, de azt is gondolom, hogy az emberi kapcsolatok ápolására még mindig a legjobb »módszer« a személyes találkozás" – hangsúlyozta az általános helynök. Ugyanakkor rámutatott, hogy a mai kor követelménye az, hogy a cégeknek, a vállalatoknak, intézményeknek vagy éppen az egyháznak, azon belül a püspökségeknek legyen saját internetes felületük.

1595978425

Az elmúlt egy hónapban csak pozitív visszajelzések érkeztek a KTP honlapjának megújult „külsejével" kapcsolatban. Berta Tibor elmondása szerint sokaknak első ránézésre meghökkentő volt a sötét szín, de pont ennek köszönhetően a színes betűs kiemelések sokkal áttekinthetőbbé, könnyen kezelhetővé teszik az oldalt.

„A 2000-es évek elején indult el a régi honlap. Haladnunk kellett a korral, így tavasszal megszületett az újítás ötlete" – mondta a Katolikus Tábori Püspökség általános helynöke.
Az új weblap friss videókkal, galériákkal és hírlevelekkel folyamatosan bővül.