Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Értékelő és feladatszabó állománygyűlés a „Sziklában”

Szöveg: honvedelem.hu |  2018. március 19. 8:16

Szücs József ezredes, a MH Légi Vezetési és Irányítási Központ (MH LVIK) parancsnoka március 12-én értékelte a központ tavaly végrehajtott feladatait és szabott feladatot a 2018. évre.

1599183718
Az évértékelésében Szücs ezredes részben felidézte az MH Összhaderőnemi Parancsnokság (MH ÖHP) parancsnokának szavait: „A munkánk csapatmunka. Olyan feladatokat végzünk, melynek során az egyéni érdekeket a csapat és a feladatok függvényében kell és lehet érvényesíteni. Önök is tudják, hiszen tapasztalják nap mint nap, hogy olyan feladataink vannak, és olyan új kihívások várnak ránk, melyeket csak kollektív tudással és közös akarattal tudunk végrehajtani. A munkánk pedig csak akkor lehet sikeres, ha hiszünk abban, amit csinálunk."

1599183718
Az értékelőn elhangzott, hogy a központ elérte a kitűzött célokat, magas szinten látta el a légvédelmi készenléti szolgálatot. Funkcionális szervezeteivel a NATO- és hazai szabályozókban megfogalmazott harcászati eljárási rendek alapján ténykedett, és jól kezelte a légtérben kialakult normasértéseket, szabályszegéseket. A fegyverirányító szolgálata hatékonyan képes alkalmazni az irányítása alá tartozó fegyverrendszereket.

1599183718
A 2018-as évre vonatkozó feladatszabásában a parancsnok egyebek mellett kiemelte a katonai szervezet alaprendeltetéséből adódó nemzeti és NATO-feladatokat, a kijelölt légi kutató-mentő̋ szolgálat riasztása és tevékenysége fontosságát; a készenlét fenntartására és fokozására előírt feladatok végrehajtását; az új légi vezetési rendszer szakkiképzéseit és a saját állomány felkészítését; a rendszer műveleti képességeinek demonstrációját, valamint a kezdeti műveleti képesség munkakörülményeinek kialakítását.

„Az elért eredményeink megőrzéséhez szükségesnek tartom és elvárom a kialakított kapcsolatok folyamatos ápolását, a munkánkba vetett hit és szakmai tudás megőrzését, fejlesztését, valamint a távlati célok eléréséhez a csapatmunkát" – hangsúlyozta feladatszabásában Szücs ezredes.

1599183718
Fotó: MH LVIK

CímkékNATO