Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felső-Bácskai Képzőművészeti Téli Tárlat

Szöveg: Sere Mihály |  2015. január 6. 17:52

A jánoshalmi Honvéd Kaszinó Kulturális Egyesület a közelmúltban a térség neves képzőművészei számára bemutatkozási lehetőséget szervezett és bonyolított le Jánoshalmán, az Imre Zoltán Művelődési Központban (a volt tiszti klubban). A szervezet sokéves, sikeres hagyományt elevenített fel.

1595985615

A tárlaton ötvennégy remek műalkotást láthatott a közönség. A legkülönfélébb technikával készült művek között voltak olajfestmények és akvarellek, de tűzzománc és kerámia is.
A tárlatot Bányai Gábor, a térség országgyűlési képviselője nyitotta meg, aki méltatta a kiállításon szereplő alkotók keze munkáját, azt a nemes hivatást, amelyet a műalkotásaikon keresztül a helyes közízlés formálásáért tesznek katonák és nem katonák.

1595985615

A rendezvény anyagi fedezetét a Honvédelmi Minisztérium biztosította a Honvéd Kaszinó Kulturális Egyesület számára egy elnyert pályázat keretében.
Már maga a tárlat meghirdetése mozgásba hozta azokat a Szegedtől Bajáig eső térségben élő művészeket és amatőr alkotókat, akiknek valamilyen élményük, tapasztalatuk van a katonaságról.
A programot a helyi támogatók révén sikerült még változatosabbá tenni.

1595985616

Fotók: Magyari László