Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Fiatalok Európája 2014

Szöveg: Németh Andor őrnagy |  2014. szeptember 27. 17:54

Idén is sok érdeklődőt vonzott a szeptember 23-án megrendezett „Fiatalok Európája 2014” elnevezésű rendezvény, amely egy karriernap a végzős középiskolásoknak és a pályakezdő fiataloknak. A rendezvényt a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja szervezte, s a megyében települő multinacionális cégek mellett az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 9. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Irodája is meghívást kapott.

A tatabányai Vértes Agorájában másfél ezer diák és pályakezdő fiatal számára tartott rendezvényen a szakmát tanuló végzős diákok és a regisztrált pályakezdő álláskeresők információkat szereztek a térség állás- és képzési lehetőségeiről, megismerték a munkaadók elvárásait, megtanulták az álláskeresési technikákat. Segítséget kaptak a karriertervezéshez, önéletrajzíráshoz, felmérték idegennyelv-tudásukat, valamint próba- és állásinterjúkkal gyakoroltak a felvételi elbeszélgetésekre. Szimulátorok és filmvetítés segítségével ismerkedtek a különböző szakmákkal.
Az állásbörzén a térség meghatározó munkaadóin kívül az ifjúsággal foglalkozó szervezetek széles köre is képviseltette magát.

Természetesen a tatabányai toborzók ezúttal is jelen voltak az eseményen, a Vértes Agórája aulájában kaptak helyet. Az iroda állománya teljes körű és pontos tájékoztatást adott az érdeklődő fiataloknak a szerződéses katonai szolgálatról, valamint az önkéntes műveleti tartalékos szolgálatról. A toborzók a fiataloktól sokszor kaptak pozitív visszajelzéseket.

A rendezvény ideje alatt a tatabányai rádió adásából szinte az egész megyében információhoz juthattak az érdeklődők a katonai szolgálatvállalás lehetőségéről.

1595979643