Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Goodbye London

Szöveg: honvedelem.hu |  2012. szeptember 14. 14:00

E londoni rivaldafényben ott voltak „aranyos” és pontszerző kollégáink, a Zrínyi Média munkatársai is, akik a felkészülés négy esztendejében nem egyszer találkoztak a jövő reménybeli vívóival és sportlövőivel – a KatonaSuli programban részt vevő fiatalokkal. A „Világbajnokok első kézből” elnevezésű programsorozat sportkiválóságai most a londoni olimpiáról nyilatkoztak…

1595941540
Szilágyi Áronról, a kard egyéni olimpiai bajnokáról, a HM médiacégének munkatársáról az öröm első pillanataiban „csak" azt hallhattuk, hogy Gerevich óta nem vívott senki ilyen imponáló magabiztossággal, fölényes tudással, mindenkit lehengerlő virtuozitással. Az első londoni aranyunk szerzője idehaza „londoni formában" állja a meghívások, az interjúk áradatát, és készséggel nyilatkozott magazinunknak is.

„Még mindig nem tudatosult bennem egészen, hogy mi is történt Londonban. Minden reggel ébredés után jó pár percbe telik, mire beugrik, olimpiai bajnok vagyok. Örülök, hogy sportágam, a vívás kap egy kis reflektorfényt a sikerem által. Eddig inkább a gondokról tudtunk beszélni, de talán az eredményem motivációt jelenthet a fiatalság, köztük a KatonaSuli programban részt vevő gyerekeknek is, akiknél korábban már jártam, s a sport, a vívás nagyszerűségéről beszélgettünk. Most is csak azt mondhatom nekik, bízzanak abban, hogy ha épp vívóként keményen dolgoznak, akár olimpiai bajnokok is lehetnek.
Most egy hosszabb pihenőn vagyok, de októbertől ismét megkezdődik a felkészülés, hiszen jövő augusztusban Budapesten rendezik a vívó világbajnokságot, ahol eredményesen szeretnék szerepelni.Londoni versenyzőtársaim minden érmes helyezésének és pontszerzésének nagyon örültem, kiváltképpen Sidi Péter teljesítménye szenzációs, aki, miután ellopták a felszerelését, helyt tudott állni…"

További részletek a Magyar Honvéd magazin szeptember 14-én, pénteken megjelenő számában!