Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Görgei Artúr Emlékkonferencia és koszorúzás a budai Várban

Szöveg: honvedelem.hu |  2018. január 29. 11:02

Január 30-án, kedden a Honvédelmi Minisztérium, valamint a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum közös szervezésében rendezik meg az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kiemelkedő tábornoka előtt tisztelgő Görgei Artúr Emlékkonferenciát. Az eszmecsere során egy különleges relikviát is bemutatnak majd a szervezők.

1596043894

A rendezvény első programpontjaként január 30-án, tíz órai kezdettel koszorúzással egybekötött megemlékezést tartanak Görgei Artúr tábornok lovas szobránál (Palota út 1.), ahol dr. Simicskó István honvédelmi miniszter mond beszédet, Varga Antal, a Budavári Önkormányzat alpolgármesterének köszöntője után.

A ceremóniát követően, tizenegy órakor kezdődik az emlékkonferencia a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeumban, ahol a szervezet parancsnoka, dr. Kovács Vilmos ezredes köszönti a jelenlévőket. A konferencián a tervek szerint beszédet mond Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes is.

A rendezvény egyik kiemelt eseménye lesz, hogy Hergár Eszter, a Magyar Nemzeti Bank Kommunikációs és Pénzügyi Ismeretterjesztési Igazgatóságának ügyvezető igazgatója hivatalosan is bemutatja és kibocsátja a Görgei Artúr Emlékérmet.