Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Hálás vagyok, hogy a katonai pályát választottam

Szöveg: Nyulas Szabolcs |  2014. augusztus 22. 8:38

A mai napig hálásan tekint a katonai pályára Bíró József nyugállományú vezérőrnagy, akinek Hende Csaba honvédelmi miniszter és dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök a Honvédelemért Kitüntető Cím I. fokozatát adományozta 75. születésnapja alkalmából augusztus 21-én a tárca épületében.

1595977510

„A katonai pálya komoly követelményeket támaszt és nagy felelősséggel jár, ezért mindenkinek, aki ezt választja, át kell gondolnia, hogy tényleg készen áll-e rá" − mondta Bíró József lapunknak. „Viszont ha valaki megfelelően felkészült és magas szinten végzi a munkáját, akkor kellő megbecsülésben és elismerésben lehet része. A hadsereg arra is lehetőséget ad, hogy a frissen belépők kibontakozhassanak, világot lássanak és folyamatosan képezhessék magukat" − fűzte hozzá.

Bíró József 1962-ben fejezte be a tiszti iskolát és 1994-ben szerelt le mint a vezérkar főnökének első helyettese. A kettő között szolgált egyebek mellett Tatán, Nyíregyházán és Székesfehérváron is. Legmagasabb beosztásában pedig részt vett a NATO-csatlakozás előkészítésében.

1595977510


Fotó: Krasznai-Nehrebeczky Mária