Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Harci babakocsi a felvonuláson

Szöveg: Galambos Sándor |  2013. augusztus 26. 11:25

Egy speciális „katonai járművel” vonult át Kecskeméten két ifjú „harcos” augusztus 25-én. A „legyen mondjuk PSZH” típusú járgányt Horváth Sándor főtörzsőrmester és barátai eszkábálták össze a gyerekeknek.

Most először járőrözött „harci" babakocsi a kecskeméti Hírös Hét Fesztivál keretében rendezett babakocsis felvonuláson. A környékbeli édesanyák először az 1934-ben meghirdetett, „Kecskemét, a Gyümölcs és a Gyermekek városa"  felhívásnak eleget téve sétáltak végig együtt a város utcáin – a korabeli tudósítások szerint akkor háromezren voltak.

Ezt a hagyományt felelevenítve, pár év óta Kecskemét önkormányzata ismét közös sétára hívja augusztus végén a kisgyermekes családokat. A babakocsis felvonulók idén a Katona József Színháztól indultak, végighaladtak a kiskörúton a polgármesteri hivatal előtti színpadig, ahol a fesztivál kedvéért átalakított kocsik közül a legszebbeket, a legötletesebbeket, a legmeghökkentőbbeket a zsűri jutalomban részesítette.

1595958928

Horváth Sándor főtörzsőrmester, az MH Légijármű Javítóüzem altisztje úgy döntött, hogy idén egy kétüléses „harcjárművel" nevez be a versenyre. Barátaival pár óra alatt eszkábálták össze a járgányt, aztán megegyeztek abban is, hogy a végeredmény talán egy PSZH-ra hasonlít. A jármű ifjú „kezelői" közül a tíz hónapos Sándor Nimród ugyan végigaludta a „díszszemlét, kétéves bátyja, Merse Vajk viszont remekül érezte magát „járőrözés" közben. A „bevetés" alatt a jármű útvonalát édesanyjuk, Éva és tizenegy éves nővérük, Henrietta biztosította, a negyedik gyerkőc, a négyéves Csenge pedig egy hintón, királykisasszonynak öltözve gurult a többiek után.

Fotó: a szerző felvétele

Címkékfesztivál