Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Harci optikai eszközök a Múzeumok Éjszakáján

Szöveg: Hegedűs Zoltán őrnagy |  2015. június 24. 11:16

Az MH Anyagellátó Raktárbázis is részt vett az idén tizenharmadik alkalommal megrendezett Múzeumok Éjszakája rendezvényen. Az alakulat katonái az MTI Naphegy téri programjainak biztosításában működtek közre.

1595996178

A Múzeumok Éjszakája programsorozat részeként az MH Anyagellátó Raktárbázis különböző fegyverzettechnikai optikai eszközöket biztosított az MTI Naphegy téri székházának tetőteraszán megrendezett programokhoz.
A székház ötödik emeletén kialakított tetőteraszról csodálatos látkép tárult az érdeklődők szeme elé. A budai Vár, a Mátyás templom, az Erzsébet-híd és egyéb építmények „madártávlatú" nézőpontja nappal és éjszaka is feledhetetlen élmény nyújt. A tiszta időnek és a jó látásviszonyoknak köszönhetően június 20-án még a Megyeri híd is jól látható volt.

1595996178

Az MTI által meghirdetett program, azért is volt különleges, mert a székház tetőterasza még az ott dolgozók részére sem látogatható. Most először nyitották meg a széles közönség részére.

1595996178

A látogatók körében a legnépszerűbb a hőkamera illetve az éjszakai figyelő műszer volt. Éjszaka az erős hideg szél okozta kellemetlenségeket feledtette az optikai eszközök által nyújtott budapesti panoráma látványa.

1595996178


Fotó: Papp János zászlós

Címkékmúzeum