Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Hazarepült Kassáról a pénteken ott landolt magyar Gripen

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2015. március 26. 17:20

Március 26-án, csütörtökön hazarepült a szlovákiai Kassáról a Magyar Honvédség azon Gripen vadászgépe, amely múlt pénteken biztonsági okokból a kassai repülőtéren szállt le − közölte a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség a légikikötőre hivatkozva.

A magyar Gripen − amely pénteken társaival egy svédországi éleslövészeti hadgyakorlatról tartott haza − a Honvédelmi Minisztérium közlése szerint azután szállt le Kassán, hogy pilótája a műszerkijelzőn eltérést érzékelt, és a kötelék parancsnokától engedélyt kért arra, hogy az utat megszakítva szárazföldön győződjön meg a műszer eltérő működéséről. Repülés közben vészhelyzet nem alakult ki − közölte korábban a Honvédelmi Minisztérium az MTI megkeresésére.

A Gripen javítását a Magyar Honvédség még hétfőn Kassára érkezett műszaki személyzete végezte el − számolt be a szlovák hírügynökség, hozzátéve, hogy a mostanit megelőzően legutóbb 2005-ben szállt le katonai vadászgép a kassai repülőtéren, amely 2004-ig vegyes − civil és katonai − forgalmat bonyolított.