Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Hit és hazához való hűség

Szöveg: honvedelem.hu |  2012. november 11. 18:36

Kiállítással és emléküléssel idézték meg Szombathelyen a száz éves magyarországi cserkészmozgalmat. Az eseményen Hende Csaba honvédelmi miniszter is beszédet mondott.

A kiállítást megnyitó Hende Csaba emlékeztetett: Szent Márton, valamint a cserkészeti mozgalmat elindító brit Robert Baden-Powell egyaránt katonatisztek volt.

„Tájékozódni nemcsak a természetben, de egész életünkben tudni kell. Ezeket a tájékozódási pontokat jelölik ki a cserkésztörvények", mondta a honvédelmi miniszter. „A segítésről, szeretetről szól a cserkészet és a mi egész életünk", fogalmazott Hende Csaba, aki a kiállítás kapcsán azt üzente a fiatal cserkészeknek, hogy őrizzék meg hitüket és a hazához való hűségüket.

1595944526

„Ha nem akarjuk elveszíteni a következő nemzedéket, akkor erre egyetlen eredményes lehetőség van: a cserkészet rangjának, vonzerejének visszaállítása", mondta Szőcs Géza a kiállítás megnyitója előtti emlékülésen. A miniszterelnöki tanácsadó szerint a cserkészet képes a hagyományos európai kultúra számára már-már elveszített generációkat visszahozni az értékek világába.

A Márton-napi kéthetes rendezvénysorozat keretében, november 11-én megnyílt szombathelyi kiállítás a százéves magyar cserkésztörténetet mutatja be.