Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Inter arma caritas – kilencedik adás

Szöveg: honvedelem.hu |  2013. január 10. 7:28

„Mindennél fontosabb, hogy munkánkat, hajlamainkat és életütemünket egyeztessük a természet nagy és örök ritmusával. A hold járása, a szelek fordulása, a nap forrósága, az éjszaka áramai, mindez alakítja személyes sorsunkat, keddi vagy szerdai életrendünket is: az ember hallja, nagyon messziről, az intéseket és figyelmeztetéseket, a világmindenség óvó-igazító zörejeit… Egyszerre kell élni a nappal, a holddal, a vizek áradásával, a hideggel és meleggel: soha nem ellene, mindig belesimulva a világ összhangjába, a teremtés és pusztulás teljes rendjébe. Csak azok botlanak meg az életben, akik valahogyan belülről süketek a világ hangjai iránt.”

Márai Sándor gondolatait ajánlja az érdeklődő hallgatóknak a szerkesztő, Fodor Endre.

Adásunk tartalmából:

Advent idején rendszeresen elküldte „üzeneteit" Afganisztánból Takács Tamás alezredes, vezető katolikus tábori lelkész. Ezúttal vele készítettünk interjút, amelyben hivatása, szolgálata jelentőségéről, a misszióban megtartott ünnepek hangulatáról hallunk többek között.

A család, a családi élet fontosságáról, az édesanya-, édesapaszerepről beszélgettünk a Budakeszi-Makkosmária-i katonai zarándoklaton egy házaspárral.