Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Jövőd a tét

Szöveg: Galambos Sándor |  2014. október 20. 16:44

A Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégiumba történő jelentkezés feltételeit is megismerhették a nyolcadikosok Kecskeméten, a „Jövőd a tét” Pályaválasztási Kiállítás katonai standjánál. Az ifjú látogatók közt akkora volt az érdeklődés a debreceni középiskola iránt, hogy a két nap alatt kiosztásra tervezett tájékoztató lapok már az első nap elfogytak.

Egyre több fiatal érdeklődik a katonai pálya iránt Bács-Kiskun megyében – ezt az október 17-én és 18-án tartott, a nyolcadikosok továbbtanulását segítő kecskeméti pályaválasztási kiállításon tapasztaltak is alátámasztották. Sorban álltak a tanárok, a gyerekek és szüleik az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 1. Katona Igazgatási és Érdekvédelmi Iroda standjánál.

1595981113

Durgó Tamás százados, az iroda vezetője és Ádám Dorina közalkalmazott a honvedelem.hu kérdésére válaszolva hangsúlyozták: a nyolcadikosok elsősorban a honvéd szakközépiskolába történő jelentkezés feltételeire, a felvételi követelményekre és az ott folyó képzésre voltak kíváncsiak. A gyerekek közül sokan elmondták, hogy azért akarnak Debrecenben tanulni, mert a suli elvégzése után katonák szeretnének lenni.

Bár ezt a kiállítás elsősorban az általános iskolák végzős diákjainak szólt, de a szervezők az idősebbekre is gondoltak: olyan cégeket is meghívtak, amelyek felnőttek részére kínáltak munkalehetőséget. A toborzóiroda asztalánál is sok fiatalember állt meg egy kis beszélgetésre. Legtöbbjüket az önkéntes műveleti tartalékos, valamint a szerződéses katonai szolgálat feltételei érdekelték, néhányan viszont az MH Altiszti Akadémiára és a Nemzeti Közszolgálati Egyetemre jelentkezőkkel szembeni elvárásokról is részletes tájékoztatást kértek.