Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

KatonaSuli Tiszaföldváron is

Szöveg: honvedelem.hu / MH SZHB |  2014. január 29. 18:19

A tiszaföldvári Hajnóczy József Gimnázium és Szakközépiskola is csatlakozott a KatonaSuli-programhoz. Az erről szóló együttműködési megállapodást január 27-én, hétfőn írta alá az MH 86. Szolnok Helikopterbázis parancsnoka, az iskola igazgatója és az illetékes tankerületi igazgató.

1595966411

A diákok rövid műsorral köszöntötték a helikopterbázis parancsnokát és munkatársait

Újabb intézménnyel bővült az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis által, a KatonaSuli-program keretében támogatott iskolák száma. A Szolnoki Műszaki Szakközépiskola, a jászberényi Katolikus Általános Iskola Gimnázium, a Liska József Szakközépiskola és Kollégium, az abonyi Kinizsi Pál Gimnázium és Szakközépiskola, a mezőtúri Református Kollégium, Gimnázium és Szakközépiskola után a tiszaföldvári Hajnóczy József Gimnázium és Szakközépiskola is csatlakozott a programhoz.

Az együttműködési megállapodást Lamos Imre dandártábornok, a helikopterbázis parancsnoka, Baczúr István, a középiskola igazgatója és Szutorisz-Szügyi Csongor, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ tankerületi igazgatója január 27-én írták alá.

1595966412

Az együttműködési megállapodás aláírása előtt

A KatonaSulival kapcsolatos feladatokat a helikopterbázison Mádi Lajos alezredes koordinálja. Az alakulat kiképzési főnöke a honvedelem.hu kérdésére válaszolva elmondta: a most aláírt megállapodás is bizonyítja, hogy a fiatalokat érdeklik a katonák élet- és szolgálati körülményei, közülük egyre többen tanulják választható érettségi tantárgyként a katonai alapismereteket. Azok az iskolák, melyek első körben csatlakoztak a programhoz, úttörő szerepet vállaltak, sikereik „bátorságuk" bizonyítéka pedig az, hogy újabbak és újabban követik a példájukat. Az elért eredmények ugyanis nem maradnak meg egy-egy intézmény a falai között; a jónak híre megy.

Örvendetes, hogy immár ötre bővült az MH 86. Szolnok Helikopter Bázissal együttműködő „KatonaSulik" száma, hiszen minél szélesebb körben válik ismertté a program, annál változatosabb igényeknek, kihívásoknak kell megfelelnie, ezáltal tovább erősödik, gazdagodik.


1595966413

A tanári kar és a diákok képviselői is jelen voltak a közös munka indításakor

Fotó: Fodor András törzszászlós