Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kiállítás a rászoruló gyerekekért

Szöveg: honvedelem.hu |  2014. december 3. 13:41

Jótékonysági grafikai kiállítást szervez Baji Zoltán főhadnagy, grafikusművész december 7-én, vasárnap 16 órától Budapesten, a Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központban. A tárlatra nagyméretű, fotóhatású grafikákkal készül a művész, aki a bevételből három gyermeksegély alapítványt szeretne támogatni.

Baji Zoltán közel tíz éve foglalkozik a képi megjelenítés különböző formáival, autodidakta módon fejlesztve magát. Ezen évek alatt több alkalommal volt kiállítása Orosházán és Kaposvár környező kis városaiban egyénileg, valamint csoportosan a Magyar Honvédség által szervezett alkotótáborok révén. Legnagyobb elismerését a Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus, valamint a Honvédelmi Minisztérium által közösen kiírt pályázatra benyújtott alkotásával érte el, amelyet nívódíjjal jutalmaztak.

1595983829

A katonaművész 2013. november 15-én kezdte meg külszolgálatát Kabulban, az MH Logisztikai Mentorcsoport egyik mentoraként. Kiutazása előtt célul tűzte ki, hogy a misszió ideje alatt elkészít húsz darab, nagyméretű grafikát. A rajzok készítése közben, egy kisebb kiállításon már bemutatta új műveit a Qasaba táborban szolgáló magyar, német és amerikai katonáknak, valamint civileknek.

A kiállítás után új cél fogalmazódott meg benne: a képeivel szeretne jó ügyet szolgálni! Így most adománygyűjtés keretében értékesíti műveit. A befolyó teljes összegből a Csodalámpa Óhaj-Sóhaj Kívánságteljesítő Alapítvány, az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány és a Gyermekétkeztetési alapítvány egyenlő arányban fog részesedni.

1595983829

Dokumentumok