Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kiképzés a repülőtéren

Szöveg: 101. TVZ | Fotó: a szerző |  2019. szeptember 19. 9:47

Közelharccal indult és egészségügyi ismeretekkel folytatatódott a tömbösített kiképzés a békéscsabai repülőtéren, az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred 101. Fekete Imre Területvédelmi Zászlóalj szervezésében.

1596068589

A két hétben az első öt modul anyagával ismerkedhettek meg a lelkes területvédelmi tartalékosok. Az alapozó, elméleti foglalkozások – úgy, mint a honvédelmi ismeretek, munkavédelem, szabályzatismeret – után alaki foglalkozások, harcászati ismeretek, tereptan, műszaki kiképzés várt a kiképzendőkre.

1596068590

A reggeli átmozgatást biztosító közelharc foglalkozáson az ütések, rúgások alapjait gyakorolták a katonák. A nap egészségügyi része az elméleti tananyaggal kezdődött: a tartalékosok megtanulhatták a legegyszerűbb kötéseket, vérzéstípusokat, a műveleti területen legnagyobb arányban előforduló sérülések, sebesülések fajtáit, azok ellátását. Ezt követően az egészségügyi altiszt bemutatásával és vezetésével, különböző szemléltető eszközökön szimulált sebesüléseket láttak el, megtanulták, hogy biztosíthatják a légutat, hogyan kell szabályosan levenni sebesült társukról a rohamsisakot, valamint mi a teendő egy újraélesztés folyamán.

1596068590