Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kilencedik alkalommal rendezik meg a Kőbányai Rendvédelmi Napot

Szöveg: honvedelem.hu |  2016. augusztus 26. 9:32

Statikus és dinamikus bemutatók, játékos vetélkedők, mentőhelikopter és katonai testnevelés is várja az érdeklődőket a kilencedik alkalommal megrendezett Kőbányai Rendvédelmi Napon, augusztus 27-én a tizedik kerületi Óhegy-parkban.

1596018693

A Kőbányai Rendvédelmi Napot ma már az ország egyik legnagyobb szabású rendészeti nyílt napjaként tartják számon. A szokásokhoz híven idén is színvonalas bemutatók és programok várják az érdeklődőket. A vidám családi napon az MH Ludovika Zászlóalj szervez majd katonai testnevelést a reggeli tornára vágyóknak. Az állatbarátok örömére a megszokott kutyás bemutató és a lovasparádé idén sem maradhat el. A X. kerületi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság az Országos Mentőszolgálattal közösen tart mentési gyakorlatot.

A kicsiket és nagyokat egész nap ügyességi versenyek, játékos vetélkedők várják, miközben egészségügyi szűrésre és önkéntes véradásra is lesz lehetőség. A sátrakban és a kiállítóterületeken a közönség találkozhat a rendvédelmi szervek képviselőivel, megtekintheti eszközeiket.

A rendezvényen a HM Zrínyi Nonprofit Kft. munkatársai is részt vesznek a médiakamionnal, a repülőgép-szimulátorral, illetve a lézeres légpuskával. Mindezek mellett a Zrínyi Kiadó legújabb kiadványait is megvásárolhatják az érdeklődők.

Fotó: archív