Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kiváló tűzszerészek a hadikikötőben

Szöveg: dr. Markovics Zita főhadnagy |  2018. május 6. 11:56

A NATO Tűzszerész Kiválósági Központ (NATO EOD CoE) 16. Irányító Testületi Ülés keretében az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezredhez  látogattak a testület tagjai.

1599186493

A cseh, magyar, lengyel, román és szlovák védelmi megállapodáson alapuló együttműködés évente két irányító testületi ülést tart, az egyiket mindig Szlovákiában, a másikat valamely tagország területén. Idén Budapestre esett a választás.
1599186493
Az MH Hadikikötőben Szilágyi Zsolt alezredes, az alakulat parancsnoka köszöntötte a vendégeket, majd általános ismereteket adott az ezredről. Ezt követően a szakmai helyettesek, Major Tibor alezredes, tűzszerész parancsnokhelyettes és Bagi Szilárd őrnagy, megbízott hadihajós parancsnokhelyettes tett jelentést saját szakterületükről. 

A háromnapos rendezvény házigazdája Oláh Zsolt őrnagy, a Honvéd Vezérkar Hadműveleti Csoportfőnökség Fegyvernemi Osztály referens főtisztje volt, a delegációt a kiválósági központ igazgatója, Robert Császár ezredes vezette.

1599186494

A kikötőben szervezett programon a résztvevők szemügyre vehették a speciális tűzszerész felszereléseket és betekinthettek a robbanóanyag-kereső kutyák és kutyavezetők kiképzésébe, végül egy aknamentesítő hajó fedélzetéről ismerkedhettek meg Budapest nevezetességeivel.
1599186494
Fotó: Katona Gabriella