Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Köszönet a lelkiismeretes ápolásért!”

Szöveg: honvedelem.hu |  2018. október 4. 10:59

„Köszönetemet és hálámat fejezem ki a Honvédkórház orvosainak, nővéreinek a lelkiismeretes segítségéért, ápolásáért, hogy a gondos és figyelmes kezelésüknek köszönhetően keresztfiam járóképes maradhatott, így nem kell kerekesszékben leélnie az életét, és három gyermek édesapjaként boldogan játszhat majd a csemetéivel” – írta a legnépszerűbb közösségi oldalra kitett üzenetében a népszerű hegedűművész, Mága Zoltán.

A posztból kiderül: a művész keresztfiát régóta cukorbetegséggel kezelik. A napokban egy vidéki kórházba került, ahol megállapították, hogy nem tudnak rajta segíteni, lábainak egy részét feltehetően amputálni kell. A főorvos azt javasolta, hogy próbálkozzanak egy fővárosi kórházban, talán ott, más szakvélemény alapján segíteni tudnak. A család ezt követően Budapestre utazott, és egy alapos orvosi vizsgálatot követően sikerült olyan gyógymódot találni, amelynek köszönhetően nem kellett a végtagokat csonkolni.

„Hiszek abban, hogy minden embertársunk számára hamarosan elérhető lesz az azonos színvonalú egészségügyi ellátás az ország bármely részén, mert ezt a törekvést tapasztalom. (…) Mindezt az életmentő cselekedetet csak szavakkal tudom megköszönni és legfeljebb még annyit tehetek, hogy az intézmény orvosait, nővéreit, szakápolóit meghívom egy koncertemre. Még egyszer köszönet a budapesti Honvédkórház minden dolgozójának az életmentésért!" – írta bejegyzésében Mága Zoltán.