Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Közel hozzuk a zenét

Szöveg: Madura János őrmester |  2017. október 29. 11:06

A Filharmónia Magyarország szervezésében a közelmúltban az MH 5. Bocskai István Lövészdandár Debrecen Helyőrségi Zenekara 7 nap alatt összesen 23 koncertet adott Szabolcs-Szatmár-Bereg megye településein. Az ifjúsági hangversenysorozatot hangszerbemutatókkal, a fiatal közönség interaktív bevonásával színesítette a Pál István őrnagy vezette katonazenekar.

1596040548

Az eseménysorozatra a Filharmónia Magyarország Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei képviselője, Boronkay Ferencné kérte fel a Debrecen Helyőrségi Zenekart. A koncerteken a fiatalok megismerkedhettek közelebbről is az egyes hangszerekkel, magával a katonazenei kultúrával, a honvédséggel.
A koncertek Tiszalök, Tiszavasvári, Fehérgyarmat, Vásárosnamény, Nyírbátor, Mátészalka, Kisvárda és Nyíregyháza településeken zajlottak, főként általános és középiskolákban.  

1596040548

Pál István őrnagy, a zenekar karnagya közös éneklésbe, beszélgetésbe vonta be a fiatal hallgatóságot. Kiemelte azt is, hogy büszke a zenekar tagjaira, akik az egymást érő koncertek megpróbáltatásait, az utazás fáradalmait félretéve minden egyes alkalommal kiváló teljesítményt nyújtottak.

1596040549

Nemcsak a zenéről szólt a programsorozat, de a zene lélekemelő hatása által még maradandóbb élményt tudott nyújtani a fiatalok számára. 

1596040549

Fotó: Szalka Miklós őrvezető