Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Közlekedés-szakmai együttműködés Ausztriával

Szöveg: honvedelem.hu |  2014. november 11. 19:19

Az Osztrák Védelmi és Sport Minisztérium meghívására tett látogatást Bécsben Mogyorósi József ezredes, az MH Katonai Közlekedési Központ (MH KKK) parancsnoka, és Kis-Bús Károly alezredes, az alakulat Szállításirányító Központjának parancsnoka november 4-6. között.

A látogatás során a magyar delegáció megbeszéléseket folytatott Robert Brieger dandártábornokkal, az Osztrák Védelmi és Sport Minisztérium Logisztikai Tervező és Koordinációs Főosztályának főosztályvezetőjével, Rudolf Ebenberger ezredessel, a főosztály közlekedési részlegének vezetőjével és Johannes Schwar alezredesssel, az osztrák összhaderőnemi parancsnokság közlekedési központjának parancsnokhelyettesével.

1595982345

A megbeszéléseken szóba került az osztrák-magyar közlekedés-szakmai kapcsolatok megújítása, valamint az együttműködés további szélesítése.

A találkozón áttekintették az osztrák és a magyar közlekedési rendszer működését, valamint a nemzeti rendszerek kapcsolódási pontjait. Szó esett még a nemzetközi szállítási, szállítmánykísérési feladatokban való együttműködésről – kiemelten a missziók, nemzetközi gyakorlatok utánszállításai során.

A tárgyalásokon a kétoldalú közlekedés-szakmai együttműködés fenntartásának és továbbfejlesztésének igényét mindkét fél megfogalmazta.

1595982345

Fotó: MH KKK