Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Lenyűgözte a külföldi katonákat Budapest szépsége

Szöveg: Huszár Veronika százados |  2012. október 10. 16:07

2012. október 6-án Budapestre kirándultak a 24. Nemzetközi Katonai Megfigyelő Tanfolyam (IMOC) oktatói és hallgatói. A tizenkilenc külföldi hallgató és oktató közül legtöbben először jártak hazánk fővárosában.

A HM Hadtörténeti Intézet és Múzeumban angol nyelvű tárlatvezetés mellett a csoport betekintést nyert az állandó és időszakos kiállításokba. A legnagyobb tetszést talán A tervasztaltól a harcmezőig: a magyar kézifegyverek 100 éve című tárlat aratta, de természetesen az Osztrák−Magyar Monarchia békeidejét, valamint az első világháború magyar hadtörténelmét bemutató gyűjtemények iránt is komolyan érdeklődtek a vendégek.

1595942812

A Várnegyedben tett séta befejeztével a csoport a 32-es Nemzeti Honvéd Díszegység fegyveres alaki bemutatóját és őrségváltását tekintette meg a Sándor-palota előtt.
A Mátyás-templom és a Halászbástya meglátogatása után városnézés következett. Az út során az Operaházat, a Szent István-bazilikát és a Városligetet egyaránt megtekintették.

Az egész napos kirándulás záróakkordjaként az Országházban tettek látogatást, ahol beszámolóik szerint egy pillanatra még az idő is megállt velük, amikor a kupolacsarnokban megnézhették a Szent Koronát és a koronázási jelvényeket.

1595942812

A csoport tagjai a kirándulás végén elmondták, hogy nemcsak a békefenntartásban hasznosítható új ismeretekkel és eljárásmódok elsajátításával lettek gazdagabbak e tanfolyamon, hiszen felejthetetlen emlékekkel térnek majd haza Magyarországról. 

Címkéktanfolyam