Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Már március 14-én megkezdődnek a nemzeti ünnep programjai

Szöveg: Kovács Dániel |  2015. március 6. 14:08

„Március 15-e az egyik legfontosabb nemzeti ünnepünk. Az általa megjelenített értékek fontosságát illetően a lehető legszélesebb körű a nemzeti közmegegyezés” − mondta Kun Szabó István, a Honvédelmi Minisztérium társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára a március 15-i nemzeti ünnep programjairól tartott sajtótájékoztatón március 6-án, pénteken.

1595988948

A tárca helyettes államtitkára a sajtótájékoztatón ismertette a nemzeti ünnep programját. Elmondta, az ünnepségsorozat már március 14-én elkezdődik: a nyitott parlament program keretében ingyenesen látogatható az Országház és megtekinthető a Szent Korona.

A hagyományokhoz híven katonai tiszteletadással kísért zászlófelvonással indul az állami ünnepségsorozat március 15-én, reggel kilenc órakor a Kossuth téren. Az eseményen részt vesz Áder János, Magyarország köztársasági elnöke és Kövér László, az Országgyűlés elnöke.

A Múzeumkertben fél tizenegykor kezdődik a díszünnepség, amelyen beszédet mond Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke.

A budai Várban egész nap családi programokkal várják az ünneplőket.

Fotó: Krasznai-Nehrebeczky Mária