Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Megcselekedték, amit megkövetelt a haza

Szöveg: honvedelem.hu |  2018. március 18. 14:38

A Magyar Honvédség Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság (MH HFKP) kezdeményezésére négy társadalmi szervezet, a Magyar Tartalékosok Szövetsége (MATASZ), a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége (BEOSZ), valamint a Honvédség és Társadalom Baráti Körök Országos Szövetsége (HTBK OSZ) és a Veresegyház Katonai Hagyományőrző Egyesület (VKHE) képviselői együtt rótták le kegyeletüket a rákoskeresztúri Újköztemető 1848/49-es parcellájában eltemetett honvédek sírjainál március 13-án.

1599183706
A 170. évforduló kapcsán a megemlékezők megtisztították a parcella környezetét, rendbe tették a honvédsírokat, ezzel is kifejezve tiszteletüket azon honvéd ősök előtt, akik a legdrágábbat, a legszentebbet áldozták fel: az életüket adták a hazáért. Az MH HFKP és a megemlékezésen megjelent társadalmi szervezetek mindegyike fontos, kiemelt feladatának tekinti a katonai hagyományok ápolását és aktívan részt vesz a katonai történelmi értékek, emlékek megőrzésében.

1599183707
A munkát követően koszorút helyezett el a központi emlékműnél Demeter Attila alezredes, az MH HFKP Társadalmi Kapcsolatok és Hadisírgondozó Osztály megbízott osztályvezetője, Bagi László ÖMT ezredes, a MATASZ alelnöke, Sztanó Zsuzsanna nyugállományú őrnagy, a BEOSZ alelnöke, dr. Varga József nyugállományú ezredes, a HTBK OSZ elnöke, valamint a VKHE elnöke, Vastag András hagyományőr őrnagy is.

A rendezvény Demeter alezredes ünnepi megemlékező beszédével zárult.

1599183707