Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Meglátogatták katonáikat az elöljárók

Szöveg: honvedelem.hu |  2018. január 3. 7:14

A Magyar Honvédség alakulatainak és katonai szervezeteinek parancsnokai, vezetői közül többen is meglátogatták az ország déli határán szolgálatot teljesítő katonákat az év utolsó napjaiban.

Az MH Bakony Harckiképző központ szilveszterkor szolgálatban lévő katonáit Oszlánszki Béla alezredes, az alakulat parancsnokhelyettese, valamint Gervai János főtörzszászlós, vezénylőzászlós kereste fel az év utolsó napján, Nagybaracskán és Baján. A parancsnokhelyettes kiemelte: a katonák fontos feladatot látnak el az ország déli határa mentén.

Az alezredes köszönetét fejezte ki a katonáknak az eddig elvégzett munkáért, illetve megköszönte az önként vállalt szolgálatot. A látogatás végén a várpalotai katonák az alakulat szakácsa által készített élelmiszercsomagot vehettek át.

1596042978
.

Szöveg és fotó: MH Bakony Harckiképző Központ facebook oldala

* * *

Az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis határon szolgálatot teljesítő katonáit látogatta meg december 31-én az alakulat megbízott törzsfőnöke.
A Mélykúton és Baján tett látogatás során dr. Jónás János alezredes megtekintette az elhelyezési körleteket, valamint a sportolási lehetőséget biztosító helységeket. A katonákkal folytatott beszélgetések során az alezredes tájékozódott az aktuális feladatokról, valamint meghallgatta az állomány személyes tapasztalatait, javaslatait.

Dr. Jónás János alezredes méltatta a katonák hivatástudatát, megköszönte a kiemelkedő szolgálatteljesítést és tolmácsolta az elöljárók, valamint személyes elismerését. A látogatás végén a törzsfőnök ajándékot adott át a határon szolgálatot teljesítő kecskeméti katonáknak.

1596042979

Szöveg és fotó: Tóth Róbert hadnagy

* * *

A határvédelmi feladatok egészségügyi biztosításában résztvevőket dr. Kopcsó István orvos dandártábornok, a Magyar Honvédség egészségügyi főnöke, valamint Bogya Sándor főtörzszászlós, az MH Egészségügyi Központ vezénylőzászlósa látogatta meg az ünnepek alatt. A tábornokot és kísérőjét Hódmezővásárhelyen Gavlik Péter ezredes, az MH Alföldi Ideiglenes Alkalmi Kötelék parancsnoka, valamint az ügyeletes orvos, dr. Pusztai Erzsébet fogadta. Megtekintették az Egészségügyi Ellátó Pontot, ahol 24 órás orvosi szolgálat működik egy pszichológussal kiegészülve.

A hódmezővásárhelyi laktanya után a Magyar Honvédség egészségügyi főnöke, valamint az MH Egészségügyi Központ vezénylőzászlósa Röszkére látogatott, ahol a Tranzit Elsősegély Állomáson szolgálókat köszöntötték.

1596042979

Szöveg és fotó: honvedkorhaz.hu