Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Megnyitották az ország 222. kormányablakát

Szöveg: Takács Vivien |  2015. december 16. 12:35

Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára is részt vett az új kormányablak december 16-i, szerdai átadásán Budapesten, a XVIII. kerületi Üllői úton. Ez a 222. kormányablak az országban.

1596005729

Vargha Tamás elmondta: a közszolgálatban dolgozni egyszerre küldetés, szakmai munka és hivatás. „Küldetés, mert nemzeti érdekeink védelme érdekében, a magyar élet minőségének védelme érdekében, egyre inkább szükségünk lesz egy erős, nemzeti kultúrán alapuló magyar közigazgatásra. Szakmai munka, mert az egységes és integrált intézmény hatékonyabb és egyszerűbb ügyintézést valósít meg. Hivatás, mert a közszolgálat legfőbb jellemzői: a segítőkészség, a tisztelet, a kiváló szakmai képzettség, az ügyfélközpontú szolgálat" – részletezte a honvédelmi tárca parlamenti államtitkára.

Vargha Tamás hozzátette: a kormányablakok célja az, hogy mindenki a lakóhelyéhez a legközelebb, vagy számára a legkönnyebben elérhető kormányablakban, munkaidőn kívül is el tudja intézni a hivatalos ügyeit.

1596005729

Ughy Attila, a XVIII. kerület – Pestszentlőrinc–Pestszentimre – polgármestere köszöntő gondolataiban elmondta, hogy két okmányiroda egyesülésével és költözésével megnyílhat a kerület első okmányirodai feladatokat is ellátó kormányablaka. „Az integrált ügyfélszolgálat nem kevesebb, mint 509 ügyben nyújt majd az itt élők részére segítséget és tájékoztatást a hatósági ügyeik intézésében" – hangsúlyozta a polgármester.

1596005729

Fotó: Dévényi Veronika