Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Megtiszteltetés és kiváltság

Szöveg: Révész Béla |  2017. július 7. 14:24

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Ludovika Campusának Szent László kápolnájában tartották az intézmény Hadtudományi és Honvédtisztképző Karán, a 2016-17-es tanévben végzett hallgatóinak oklevélátadó ünnepségét július 7-én, pénteken.

1596035726

Hatvankét, az NKE katonai felsővezető szakirányú továbbképzési szakán és a mesterszakon végzett hallgató vehette át a tanulmányai befejezését igazoló oklevelet az intézmény főépületének Szent László kápolnájában. Az eseményen részt vett dr. Földváry Gábor, a Honvédelmi Minisztérium jogi és igazgatási ügyekért felelős helyettes államtitkára, dr. Orosz Zoltán altábornagy Honvéd Vezérkar főnökhelyettes, valamint Huszár János altábornagy, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka is.

1596035726

 
Prof. dr. Patyi András, az egyetem rektora ünnepi beszédében rámutatott: ebben az épületben kezdődött el professzionális szinten valaha az Európa-szerte híres magyar tisztképzés, melynek hagyományait megtisztelő feladat folytatni. „Mai rendszerünkben a katonai felsőoktatás számára ilyen jellegű képzést egyedül a mi intézményünk nyújt. Ez nagy felelősséggel jár, ám egyben a legpozitívabb értelemben vett kiváltságnak tekintjük" – mondta a rektor. Patyi András kiemelte: a legfelsőbb szintű katonai képzés a Honvédelmi Minisztérium elképzelései szerint a vezetőképzés területén jelentős szerepet tölt be a Zrínyi 2026 haderő-fejlesztési programban is.

1596035726

Az intézmény rektora megköszönte a hallgatóknak és oktatóiknak a felkészültséget és a magas szintű tanulmányi együttműködést, egyben köszönetét fejezte ki a Honvédelmi Minisztérium, a Honvéd Vezérkar, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság és az alakulatok vezetői felé is, amiért lehetővé tették a hallgatók számára, hogy elvégezzék a képzést. „Nem lehetséges sikeres katonai oktatás az aktív haderő szakmai támogatása nélkül" – hangsúlyozta Patyi András.

1596035726

A kiemelkedő eredménnyel végzett hallgatók külön elismerésben részesültek, átadták a Honvéd Vezérkar főnökének, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnokának és a kar dékánjának elismerését is. Az eseményen hatvankét végzős honvédtisztjelölt vehette át oklevelét dr. Földváry Gábor helyettes államtitkártól, dr. Orosz Zoltán altábornagytól, a Honvéd vezérkar főnökhelyettesétől, dr. Patyi Andrástól, az NKE rektorától, valamint dr. Pohl Árpád ezredestől, az NKE Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánjától.

1596035727

Fotó: Krasznai-Nehrebeczky Mária