Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Missziós tapasztalatok

Szöveg: Czakó Ágnes |  2016. május 24. 18:20

Élet a misszióban címmel indított rendezvénysorozatot az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred a szentesi városi könyvtárban.

A katonai életpályát népszerűsítő, a városi könyvtári rendezvényeinek palettáját színesítő programsorozatot indított a szentesi műszaki ezred. A könyvtár munkatársai jó kapcsolatot ápolnak az alakulattal, kiemelt rendezvényin részt vesznek, felkérésre előadásokat, foglalkozásokat tartanak.

1596013900

A missziós sorozat negyedik előadását – „Élet a misszióban: KFOR" címmel – a napokban rendezték meg. Az esemény iránt érdeklődőket Szűcs Ildikó, a könyvtár igazgatója köszöntötte, majd Kerekes Dorottya százados ismertette a Koszovói Békefenntartó Erő (Kosovo Force – KFOR) jelentőségét. Három balkáni missziót tud maga mögött, amelyekben logisztikai részlegvezető-helyettesként és kísérőtisztként szolgált. Saját tapasztalataival színesített élménybeszámolóját nagy érdeklődéssel hallgatta a közönség.

Oláh Róbert főtörzsőrmester is KFOR-ban szerzett tapasztalatait osztotta meg az érdeklődőkkel, két balkáni misszióban vett részt, a támogató század üzemanyag raktárosi beosztását látta el. Az előadók számos képpel és személyes élményeik megosztásával színesítették a programot, beszámolóik végén pedig egy kötetlen beszélgetés keretében a missziókból hozott emléktárgyaikat bemutatták.

Fotó: Veres Irén

CímkékKFORmisszió