Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Nemzetközi Repülőnap: látványos szórakozás változatlan áron

Szöveg: Draveczki-Ury Ádám |  2013. február 28. 13:41

Augusztus 3-4-én Kecskemétre várja a repülés, a haditechnika és a honvédelem ügye iránt érdeklődőket a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség. 2013-ban ismét megrendezik a Nemzetközi Repülőnapot és a hozzá kapcsolódó haditechnikai bemutatót.

1595949947

A repülőnapról dr. Orosz Zoltán altábornagy tartott sajtótájékoztatót február 28-án délelőtt Budapesten, a Hungexpo területén megrendezett „Utazás"  kiállításon. A Honvéd Vezérkar főnökhelyettese elmondta: a jeles esemény előkészületeit és megrendezését külön szervezet felügyeli a tárcán belül, amelynek elnöke a tájékoztatón szintén megjelent dr. Borbíró Zoltán védelemgazdasági ügyekért felelős helyettes államtitkár, társelnöke pedig ő maga.

A szervezők több mint húsz ország részére küldtek meghívót a repülőnapon való részvételre, a végleges válaszok a legtöbb nemzet részéről március végére, április elejére várhatóak. Három állam már biztosan részt vesz a parádén: ott lesznek Kecskeméten az Orosz Vitézek, de Horvátország és Spanyolország is kötelékkel képviselteti magát Magyarországon. Az eddigi előzetes informális visszajelzések a többi meghívott részéről is biztatóak.

1595949947

Orosz Zoltán hozzátette: a repülőnapon több mint hétórás program várja majd az érdeklődőket mindkét napon. A szervezők a magyar polgári repülés, sportrepülés jeles képviselőit is meghívták, statikus bemutató keretében pedig természetesen bemutatják a Magyar Honvédség teljes arzenálját az érdeklődőknek. Az új információkért a www.repulonap2013.hu honlapot, illetve a rendezvény Facebook-oldalát érdemes rendszeresen felkeresni.

Mivel a tárca és a honvédség azt szeretné, hogy minél többen ellátogathassanak Kecskemétre augusztus első hétvégéjén, a belépők ugyanolyan áron válthatók meg, mint a legutóbbi, 2010-es repülőnapra. Az „Utazás" kiállításon már most is lehetséges a jegyvásárlás, de „hivatalosan" csak áprilistól kezdődik meg az értékesítés a Szerencsejáték Zrt. és a Magyar Posta segítségével. A jegyekre egészen augusztus 2-áig kedvezményes elővételi árak vonatkoznak.

A további részletekről, fejleményekről, előkészületekről a honvedelem.hu is folyamatosan beszámol majd a következő hónapokban.

1595949948

Fotó: Füzes Judith