Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Oktatói feladatokat vállaltak

Szöveg: Galambos Sándor |  2017. január 18. 9:32

Afganisztáni egyéni tanácsadói beosztásokba vezényelt kollégáitól köszönt el január 16-án, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka nevében dr. Koller József ezredes, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis megbízott parancsnoka.

1596026208

Napokon belül négyhónapos külszolgálatra indulnak az Eltökélt Támogatás Művelet (Resolute Support Mission – RSM) következő váltásának tagjai. Az Afganisztánban egyéni tanácsadói beosztásokat vállalt katonáktól kollégáik és barátaik a szolnoki helikopterbázison köszöntek el.

1596026208

Az elmúlt évek tapasztalatai azt bizonyították, hogy szükség van az önök munkájára – búcsúzott a misszió tagjaitól Koller ezredes. A helikopterbázis megbízott parancsnoka beszédében hangsúlyozta: „A magyar katonák tudásban, felkészültségben, a feladatvégrehajtás minőségében bármikor felveszik a versenyt más nemzetbeli bajtársaikkal. Építsék tovább a magyar katonákba vetett bizalmat! Használják ki a misszió nyújtotta tanulási, szakmai fejlődési lehetőségeket! Adják jól látható példáját a fegyverbaráti együttműködésnek, és követendő példát az itthon maradóknak! Vívjanak ki munkájukkal nemzetközi környezetben tekintélyt és tiszteletet országunknak, szerezzenek megbecsülést a Magyar Honvédségnek!"

1596026208

A helikopterbázis kibocsátó ünnepségén a helyőrségben állomásozó katonai szervezetek parancsnokai mellett részt vett többek közt dr. Bozó Andrea, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Szolnoki Járási Hivatala vezetője is.

1596026209

Fotó: a szerző felvételei