Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Olasz katonatisztek a Honvédelmi Minisztériumban

Szöveg: Faragó Fanny |  2018. május 29. 6:58

Az olasz Összhaderőnemi Felsőfokú Vezérkari Intézet (ISSMI) vezérkari tanfolyamának tizenhét hallgatója tett látogatást május 28-án, hétfőn Budapesten, a Honvédelmi Minisztérium Balaton utcai objektumában.

1599187643
Az olasz ISSMI felsővezetői tanfolyam már több alkalommal szervezett tanulmányutat Magyarországra. Az idei látogatást – a korábbi rendezvényekhez hasonlóan – most is a Honvéd Vezérkar Személyzeti Csoportfőnökség koordinálta. A olasz és a magyar haderők közötti, nemrégiben megújított, aktív kétoldalú katonai oktatási együttműködés keretében tizenhét olasz katonatiszt látogat Magyarországra május 27. és június 1. között.

1599187643

Az ötnapos tanulmányút első szakmai napján a tanfolyam hallgatói a tárca Balaton utcai objektumában ismerték meg a Magyar Honvédség felépítését, képzési rendszerét, hadműveleti tervezését és műveleti szerepvállalását. A következő napokban az olasz delegáció látogatást tesz a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Karán, az MH Összhaderőnemi Parancsnokságon, illetve az MH Altiszti Akadémián, ahol szakmai előadásokat tartanak számukra.

A vezérkari tanfolyam ideje alatt a vendégek kulturális programokon is részt vesznek, amelyek során megismerhetik a magyar történelmet és hagyományainkat.

1599187644

Fotó: Szabó Lajos zászlós