Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Pegazus égen és földön – Magyar Honvéd magazin kiajánló

Szöveg: honvedelem.hu |  2014. május 6. 14:49

Gépfegyverek tüzétől hangos hetek óta a tatárszentgyörgyi lőtér, ahol a szolnoki MH 25/88. Könnyű Vegyes Zászlóalj katonái raj-, illetve szakaszszintű harcászati, valamint egyéni és kötelék-lőgyakorlatokat hajtottak végre. A Villámló Pegazus elnevezésű kiképzési foglalkozáson − a helikopteres gyakorlat után – BTR–80-as páncélozott harcjárművekkel és kézifegyverekkel hajtottak végre különféle lőfeladatokat.

1595971520
A négy hete tartó kőkemény gyakorlásnak megvan az oka, hiszen a szolnoki zászlóalj 2. századára épülő századharccsoport a tatai MH 25. Klapka György Lövészdandár 1. lövészzászlóaljával közösen készül a hamarosan esedékes nemzeti CREVAL- (Combat Readiness Evaluation – harckészségi minősítés) ellenőrzésre.

Hatékony együttműködés és összehangolt munka jellemezte a Villámló Pegazus elnevezésű gyakorlatot, ahol a szolnoki katonák egy speciális lőgyakorlat keretében – az MH 86. Szolnok Helikopterbázis kijelölt állományával közösen – helikopteres lövészetet hajtottak végre a tatárszentgyörgyi lőtéren. Ennek során a katonák egy Mi–17-es szállítóhelikopter fedélzetéről géppuskával küzdötték le a földi célokat.

A szolnoki alakulatok között mindig is kiváló volt az összhang, a közös gyakorlat eredményessége is jelzi ezt – mondta Csajbók József, az alakulat kommunikációs zászlósa.

(További részletek a Magyar Honvéd magazin május 9-én, pénteken megjelenő számában!)