Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Presztízsnövelő eredmény

Szöveg: Snoj Péter |  2018. május 9. 14:42

Irodájában fogadta a berlini tartalékosok járőrversenyén első helyezést elérő magyar csapatot május 7-én, hétfőn Takács Attila dandártábornok. Az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság parancsnoka gratulált és köszönetet mondott a kiváló eredményért, valamint az azt megelőző áldozatos felkészülésért. A Magyar Tartalékosok Szövetsége (Matasz) csapatát a rendezvényre elkísérte Széles Ernő nyugállományú dandártábornok, a szervezet elnöke is.

„Azt gondolom, hogy az a munka, amit tartalékos katonáink ebbe a versenybe fektettek, az most megtérült. Hiszen az a szép eredmény, amit Berlinben elértek, nem egyik pillanatról a másikra jött. Keményen meg kellett érte dolgozniuk" – fogalmazott Takács Attila dandártábornok, miután végighallgatta a német főváros közelében tartott „Berlini Fal" elnevezésű járőrverseny magyar győzteseinek élménybeszámolóját. Hozzátette: tiszteli és becsüli azt, hogy a magyar csapat tagjai a kezdetek kezdetén – öt évvel ezelőtt – még bármiféle támogatás nélkül is belekezdtek a versenyzésbe, s mostanra ilyen kiváló eredményt értek el.

1599186549

Az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság vezetője kiemelte: egy nemzetközi megmérettetésen részt venni több szempontból is fontos. Többek között lehetőség nyílik arra, hogy a katonák belelássanak abba, hol tart a hazai felkészítés, kiképzés, a versenyek szervezése, rendezése. De nagyon fontos a tapasztalatfeldolgozás is, hiszen, ahogy Takács Attila dandártábornok hozzátette: „egy ilyen nemzetközi megmérettetésen mindig látunk új dolgokat, új eljárásokat és módszereket. Nagyon fontos, hogy ezeket az újdonságokat mindig haza tudjuk hozni és a hazatérő csapatok tapasztalatait fel tudjuk dolgozni, ezáltal finomítva az itthoni felkészítés rendszerét."

Aláhúzta azt is, hogy egy ilyen nemzetközi járőrversenyen első helyezést elérni presztízsértékkel bír. Hiszen a megítélés az eredményeken alapul. „Azt gondolom, hogy egy ilyen eredmény mindenképpen a magyar tartalékos katonák presztízsét emeli nemzetközi viszonylatban, és amikor sor kerül a következő versenyre, másképpen, komoly versenytársként tekintenek majd a magyar csapatra, amelynek tagjaira oda kell figyelni" – fogalmazott Takács Attila dandártábornok.

1599186549

Fotó: a szerző felvételei