Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Rendész Mikulás járt a gyermekkórházban

Szöveg: Singer Éva hadnagy |  2014. december 5. 11:44

Játékokat, kifestőket, szaloncukrot és gyümölcsöt vittek Mikulásra készülve a Heim Pál Gyermekkórházban gyógyuló kis betegeknek az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár Maléter Pál Rendészzászlóaljának katonái. A hagyományteremtő jótékonysági akciót egy hónapos adománygyűjtés eredményeként szervezték meg.

1595983857

Az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár Maléter Pál Rendészzászlóalj katonái elhatározták, hogy hagyományteremtő céllal jótékonysági akciót szerveznek az ünnepek előtt. November elején gyűjtést indítottak, előbb a zászlóaljon belül, végül a katonai rendészek felhívására a dandár többi alegysége is csatlakozott a kezdeményezéshez. Ennek eredményeként november végére több zsák megtelt plüssfigurákkal és játékokkal, emellett katonai kifestőt is készítettek meglepetésként a gyermekeknek.

A zászlóalj Speciális Rendészeti Részlege eközben felvette a kapcsolatot a Heim Pál Gyermekkórházzal, ahol nagy örömmel fogadták a megkeresést.

1595983857

Az adományokat Mikulás ünnepe előtt vitték el az egyik osztály kis betegeinek. A gyermekek arca felderült az ajándékok láttán, leginkább a katonai kifestőnek örültek, mivel újdonság volt számukra. A katonák kétzsáknyi játékkal és hatalmas szatyornyi gyümölccsel, szaloncukorral érkeztek a kórházba, de Szentpéteri Zoltán főhadnagy, a Speciális Rendészeti Részleg parancsnoka elmondta: ez csak az összegyűlt adományok egy része volt. A másik részét egy gyermekotthon lakóinak szeretnék eljuttatni karácsony előtt. A főhadnagy hozzátette: nem gondolták, hogy ilyen sok adomány érkezik, és köszöni mindenkinek, aki hozott valamit, hogy széppé tették a gyermekek ünnepét.

1595983857

Fotók: a szerző felvételei