Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szakmai látogatás

Szöveg: honvedelem.hu |  2017. május 29. 15:36

A napokban az MH Bakony Harckiképző Központnál tett szakmai látogatást a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar Felsőfokú Vezetőképző Tanfolyamának tizenöt hallgatója és a tanfolyam vezetője, Balogh Péter ezredes.

1596033071

A vezető beosztású főtiszteket Vokla János ezredes, az alakulat parancsnoka fogadta a Szimulációs Gyakorló és Kiképző Központban.

A tanfolyam hallgatói tájékoztatást kaptak a katonai szervezet rendeltetéséről, feladatairól, valamint az alakulatnál kialakított új képességekről. A parancsnoki tájékoztatást a Magyar Honvédségben rendszeresített különböző szimulációs rendszerek, szimulátorok bemutatása követte. Ezeket a Szimulációs Rendszereket Üzemeltető Osztály képviselője ismertetett meg a vendégekkel.

1596033071

A szakmai látogatás részeként a vendégek a gyakorlatban is betekintést nyerhettek a MILES (Multiple Integrated Laser Engagement System) 2000 Lézeres Szimulációs Rendszer működésébe és kiképzési szerepébe, amely az egyéni felszerelésre rögzítve jelzi a szimulált harci körülmények között szerzett sérüléseket, bekövetkezett veszteségeket.

1596033072

A nap végén pedig  – a KRONOSZ szimulátorok segítségével – kipróbálhatták a különböző fegyverrendszerek és technikai eszközök működését.

1596033073