Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tanácskoztak a pszichológusok

Szöveg: honvedelem.hu |  2018. szeptember 18. 9:22

Tizedik alkalommal rendezték meg a Magyar Honvédség pszichológusait érintő – az MH Egészségügyi Központ főszakorvosi rendjébe illeszkedő – főpszichológusi összevonást a napokban, Bujákon.

A rendezvényen – immár hagyományosan – a Magyar Honvédség szakemberein túl a társ fegyveres és rendvédelmi szervek pszichológusai is részt vettek. Az összevonás legfontosabb célja az volt, hogy a résztvevők összefoglalják és értékeljék az elmúlt hónapok során elvégzett feladatokat, valamint meghatározzák az elkövetkező időszak prioritásait, különös tekintettel a Magyar Honvédséget érintő szervezeti változásokra.

1599193047
A rendezvény megnyitójában Andó Sándor ezredes, a Magyar Honvédség főpszichológusa a honvédségben végzett pszichológiai tevékenység aktualitásairól, valamint az MH Egészségügyi Központ (MH EK) és a Csapatpszichológiai Szolgálat előtt álló védelem-egészségügyi feladatokról beszélt.

Előadásában Szalay György, az MH EK Ápolási Igazgatóság munkatársa a lelki gondozói feladatairól szólt, majd a Terrorelhárítási Központ vezető pszichológusának irányításával csapatépítő tréningen vettek részt a megjelentek.

Másnap az előadásoké volt a főszerep. Negrea János hadnagy (MH EK) az iraki misszióról osztotta meg szakmai és szubjektív benyomásait. Szabó Ágnes százados (MH Altiszti Akadémia) és Árok-Mátraházi Eszter hadnagy (MH 25. Klapka György Lövészdandár) pedig a balkáni misszió biztosítási tapasztalatairól beszélt.

1599193047
A rendezvényhez csatlakozott dr. Kopcsó István orvos dandártábornok, az MH egészségügyi főnöke, aki tágabb összefüggésekben méltatta a szakterületet. Csermák Katinka közalkalmazott a kecskeméti alkalmasságvizsgálati adatok tükrében beszélt a honvéd tisztjelöltek eredményeiről. Szóba kerültek még csapatpszichológusi aktualitások, melyet Csizmadia Bernadett őrnagy (MH 54. Veszprém Radarezred) moderált.

Az összevonáson előadást tartott dr. Böröndi Gábor altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének koordinációs helyettese is. Egyebek mellett szólt a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program végrehajtásának humán aspektusairól.

Fotó: MH Egészségügyi Központ