Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tartalékosok nélkül nincs haderő

Szöveg: Kovács Dániel |  2014. október 4. 20:04

„Az önkéntes tartalékos rendszer immáron nemcsak szavakat és elképzeléseket, hanem több ezer tartalékost jelent, és ez a siker önöknek, tartalékosoknak is köszönhető, akik hírét viszik, akik családjuk, barátaik, ismerőseik körében is népszerűsítik a haza szolgálatát, a MATASZ tevékenységét” − fogalmazott a tartalékosok napja alkalmából írt köszöntőlevelében Kun Szabó István vezérőrnagy, a Honvédelmi Minisztérium társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára.

1595979996

„A Szövetség által javasolt történelmi évfordulóra, Kossuth Lajos ’48-as szegedi toborzóbeszédére a honvédelmi tárca közös ünnepként tekint. Az 1848-49-es forradalomnak nemcsak önkéntes, lelkes, de ami akkor szinte a legfontosabb volt: gyorsan létrejövő honvédseregre volt szüksége. Jelenünk Magyar Honvédsége szintén ezt kéri és várja el társadalmunk minden tagjától, akik polgári foglalkozásuk mellett képességeiket és rátermettségüket a haza katonai szolgálatának szentelik" – írta Kun Szabó István.

A köszöntőlevelet a Magyar Tartalékosok Szövetsége megalakulásának tizenharmadik évfordulója alkalmából, Szentendrén, az MH Altiszti Akadémián tartott ünnepségen olvasták fel október 4-én, szombaton.

1595979997

„Tartalékosok nélkül nincs haderő. Olyan dolgokat értünk el, melyekre méltán lehetünk büszkék, az előttünk álló periódus pedig minden szempontból ígéretes és reményteli" – mondta dr. Somkuti Bálint, a Magyar Tartalékosok Szövetségének elnöke. Ünnepi beszédében azt is hangsúlyozta, hogy a fejlődés közös erőfeszítés eredménye, illetve annak a reménynek is hangot adott, hogy a jövőben lehetséges lesz a toborzás fokozása, a tartalékos rendszer pedig a honvédséggel párhuzamosan tovább tud majd fejlődni.

Az ünnepség előtt idén először lövészet várta a tartalékosokat a Honvéd Kossuth Lövész Klub lőterén. Az ország egész területéről érkeztek jelentkezők, akik két fegyvernemben, egyéni, illetve csapatversenyben mérték össze tehetségüket − tudtuk meg Munkácsi Sándor tartalékos ezredestől, a MATASZ alelnökétől.

1595979997


Fotók: a szerző felvételei