Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Transzformáció és doktrínafejlesztés

Szöveg: Takács Vivien |  2018. október 12. 15:36

Budapesten, a Honvédelmi Minisztériumban rendezték meg október 11-én a Transzformáció és doktrínafejlesztés című konferenciát.

1599194580
A rendezvényt Kereki László ezredes, a Honvéd Vezérkar Haderőtervezési Csoportfőnökség megbízott csoportfőnök-helyettese nyitotta meg. Elmondta: ez az első alkalom, hogy ilyen témában különböző előadásokat tartanak hazánkban. „Évenként egyszer szeretnénk lehetőséget biztosítani az érintett munkatársaknak, hogy meg tudják vitatni a transzformáció aktuális kérdéseit, tapasztalatot tudjanak cserélni, illetve meg tudják határozni az irányokat, amerre a transzformáció folyamatát vinni szeretnénk" – hangsúlyozta.

1599194580
Köszöntő gondolatai után az ezredes megtartotta a bevezető előadást is a haderőtervezés és a transzformáció kapcsolatáról. Ezt követően olyan előadásokat hallhattak a megjelentek, mint például a Magyarország biztonsági környezete, Védelmi szektorok transzformációját befolyásoló tényezők, Magyarország stratégiai célkitűzései – úton egy új nemzeti biztonsági stratégia felé, vagy éppen az Összhaderőnemi műveletek vezetése és irányítása, a küldetésközpontú vezetés.

1599194581
Az évente ismétlődő konferencia célja, hogy alkalmat teremtsen a képességfejlesztés és a transzformáció, illetve az azokat támogató területek szakembereinek, hogy egymást meghallgatva hozzájáruljanak a Magyar Honvédség transzformációs törekvéseihez.

Az egész napos konferenciát a Honvéd Vezérkar Haderőtervezési Csoportfőnökség szervezte.

1599194581
Fotó: Szabó Lajos zászlós