Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Túl egy eseménydús héten

Szöveg: Vigh Eszter önkéntes műveleti tartalékos hadnagy |  2018. október 6. 18:14

Eseménydús héttel zárta a szeptembert a győri Előkészítő Részleg és a 7. Kiképző Század állománya. A rendezvények sorozata a győrújbaráti általános Iskolában rendezett pályaorientációs nappal kezdődött. Ezt követte a Kutatók éjszakája a győri Széchenyi Egyetem campusán. A sort a mosonmagyaróvári Móra Ferenc Általános Iskola által rendezett családi nap zárta, amelyen önkéntes területvédelmi tartalékosok is aktívan részt vettek.

1599194243
A győrújbaráti általános iskola alsó tagozatos tanulói egy pályaorientációs napon találkozhattak az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság győri 7. Kiképző Század katonáival, akik több helyszínen várták a kicsiket. A gyermekek az akadálypályán próbára tehették erőnlétüket és ügyességüket, repeszálló mellénybe öltözhettek, valamint egy előadáson megismerkedhettek a magyar történelem különböző korainak katonáival is. Megszólaltathatták a lovassági ezredkürtöt és az álcafestés sem maradt ki a programok közül.

1599194243
Nem hiányozhattak a 7. Kiképző Század katonái a tudomány és a kutatói életpálya népszerűsítését szolgáló Kutatók éjszakája eseménysorozat győri egyetemi helyszínéről sem, hiszen már régóta jó kapcsolatot ápolnak az intézménnyel. Az ifjúsági csoportok számára a legnagyobb élményt az akadálypályán vívott csapatverseny, valamint a hatástalanított fegyverek megtekintése jelentette, a toborzó- és tájékoztatóponton pedig szeretettel várták az Önkéntes Területvédelmi Tartalékos (ÖTT) Rendszer iránt érdeklődőket.

1599194243
A mosonmagyaróvári Móra Ferenc Általános Iskola által rendezett családi napon a helyi tűzoltóság és a rendőrség mellett a Magyar Honvédség is képviseltette magát. Itt is töretlen népszerűségnek örvendtek a repeszálló mellények, a rohamsisakok és az elmaradhatatlan álcafestés is. A győri katonák munkáját önkéntes területvédelmi tartalékosok segítették.

Fotó: a szerző felvételei