Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Újabb önkéntes műveleti tartalékosok szolgálnak a védelmi igazgatásban

Szöveg: Hári László alezredes |  2014. március 28. 13:14

Az Önkéntes Tartalékos Rendszer fejlesztésének újabb állomásaként a védelmi igazgatási feladatokban részt vevő önkéntes műveleti tartalékosok központi szerződéskötését rendezték meg március 24-én az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár budaörsi úti laktanyájában.

1595969423

Vanyur Tibor ezredes és Kun Szabó István dandártábornok

Kun Szabó István dandártábornok, a dandár parancsnoka a rendezvényen elmondta: az önkéntes műveleti tartalékosok valós képességet jelentenek a Magyar Honvédség számára, és mind a békeidőszaki, mind a különleges jogrendi feladataikat kiemelkedő színvonalon teljesítik, legyen szó akár kiképzési, akár árvízi védekezési tevékenységről.

Vanyur Tibor ezredes, az önkéntes műveleti tartalékosokat átadó MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság parancsnoka hangsúlyozta: a szerződéskötéssel újabb önkéntes műveleti tartalékosok kerülnek a védelmi igazgatás rendszerébe. 

1595969423

Kocsis Lajos ezredes

A szerződések aláírása előtt Kocsis Lajos ezredes, a védelmi igazgatásban tevékenykedő önkéntes műveleti tartalékosok honvédelmi igazgatási feladatainak szakirányítását végző HM Védelmi Hivatal védelmi igazgatási és koordinációs igazgatója elmondta: a most szerződést kötő állomány beosztásokra történő kiválasztása a szakmai végzettség és a korábbi, több évtizedes szakmai tapasztalat figyelembevételével történt meg. Mindez biztosítéka a magas színvonalú tevékenységnek.
A végleges beosztásokra vonatkozó szerződéseket Vanyur Tibor ezredes és Kun Szabó István dandártábornok írta alá.

1595969424

Az önkéntes műveleti tartalékosok

Az önkéntes műveleti tartalékosok 2012 óta teljesítenek szolgálatot a védelmi igazgatásban.
Az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság állományában lévő önkéntes műveleti tartalékos főtisztek – a HM Védelmi Hivatal szakmai irányításával – a kijelölésüknek megfelelően, összesen 198 helyi védelmi bizottságnál végzik a honvédelmi elnökhelyettesi funkcióból adódó feladataikat, amelyeket a tapasztalatok alapján magas színvonalon látnak el.

Az Önkéntes Tartalékos Rendszer fejlesztésének keretében − a HM Védelmi Hivatal javaslatára − a Budapest helyőrség dandár állományában meghatározott újabb önkéntes műveleti tartalékos beosztások azt a célt szolgálják, hogy a szolgálatot teljesítők szakmai tudásukkal és tapasztalataikkal hozzájáruljanak a központi és területi szintű honvédelmi igazgatási feladatok végrehajtásához.