Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ünnepi szentmise és szoboravató Hódmezővásárhelyen

Szöveg: Tordai Kamilla |  2017. október 17. 10:59

Hódmezővásárhelyen, a Szentháromság-templomban tartott ezüstmisés áldást követően új Szent László-szobrot avattak fel a templom mellett.

1596039987

A hódmezővásárhelyi Szentháromság-templomban tartotta ezüstmiséjét Szentesi Csaba őrnagy, a HM Tábori Lelkészi Szolgálat Katolikus Szolgálati Ág görög katolikus tábori lelkésze, amelyen részt vett a szolgálati ág összes katolikus tábori lelkésze.

A huszonöt éve felszentelt pap ebből az alkalomból megkapta Ferenc pápa áldását, és ezüstmisés áldásként miroválásban részesítette a jelenlévőket, amely az Isten békességét közvetítette nekik.

1596039987

Az ünnepi mise után a Szentháromság-templom mellett felállított Szent László-szobrot avatták fel. Szent László Árpád-házi magyar király 1077 és 1095 között uralkodott, ennek során helyreállította az ország külső és belső biztonságát. Halála után száz évvel avatták szentté. Először a kialakuló magyar lovagi kultúra és életmód képviselői tekintették példaképüknek, majd a lövészek védőszentjévé vált.

1596039988

A szobrot Lantos Györgyi szobrászművész készítette és Kenéz Heka Etelka lovag, költő, énekművész, mecénás adományozta Hódmezővásárhely városának. Az ünnepségen dr. Kószó Péter alpolgármester mondott beszédet, majd Bíró László katolikus tábori püspök szentelte meg a szobrot. A rendezvényt a Szent László-induló zárta Hódmezővásárhely Helyőrség Zenekar előadásában.

1596039988

Fotó: a szerző felvételei