Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Útfelújítások a határ mentén

Szöveg: Tordai Kamilla |  2017. szeptember 1. 7:04

Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár Művelettámogató Műszaki Zászlóalj katonái – az osztrák műszaki kontingens szakembereivel közösen – augusztus végén megkezdték a határhoz vezető kijelölt földutak felújítását.

1596038145

A Belügyminisztérium tavaly 15 olyan földutat jelölt ki felújításra, amelyek a meglévő úthálózatot kötik össze a határ menti manőverutakkal. A munkálatoknak célja az is, hogy az utak áteresztőképessége a jelenleginél nagyobb legyen. A felújítást – az osztrák műszaki kontingens katonáival együttműködve – augusztus végén kezdte meg a magyar alegység.

1596038146

A Gara, Hercegszántó és Kübekháza térségében található utak közül a leghosszabb közel 3 kilométer hosszú. Felújításukat a Bocskai-dandár katonái a műszaki szakkiképzés részeként végzik el.

1596038146

A napokban az egyik földút felújításának előkészítési munkálatai közben, a közelben lévő tarlón tűz ütött ki.  „A munkaterületre kiérkezett állomány egyik gépkezelője észlelte először a tüzet. A parancsnoki engedélyt követően a munkahelyi vezető elrendelte a helyszínen lévő eszközökkel a tűzgátló sávok kialakítását, felszántották a területet és az éghető anyagokat eltávolították a tűz közeléből. A területileg illetékes katasztrófavédelmi szervekkel közösen a Magyar Honvédség katonái egy óra alatt fékezték meg a tüzet" – mondta az esetről Zsóri Ferenc alezredes, a Művelettámogató Műszaki Zászlóalj parancsnoka.

1596038146

Fotó: a szerző felvételei