Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ütős csapat – a Magyar Honvéd magazin legfrissebb számából

Szöveg: honvedelem.hu |  2017. október 11. 10:53

A sportág történetében idén először Magyarország adott otthont a dzsúdó-világbajnokságnak. A megmérettetésen – amelynek egyik fővédnöke dr. Simicskó István honvédelmi miniszter volt – 120 ország 729 versenyzője vett részt, köztük a Magyar Honvédség Sportszázadának három tagja is.

1596039907
Egyikük a 90 kilogrammos súlycsoportban indult Vér Gábor őrmester, aki már egészen fiatalon kapcsolatba került a dzsúdóval.

– Gyermekkorunkban a bátyámmal sokat verekedtünk, amit a szüleink természetesen nem díjaztak. Éppen ezért érdeklődtek az óvodánkban, hogy nincs-e valami mozgásforma, amivel le lehetne kötni fölös energiáinkat. Így került képbe a dzsúdó. Elkezdtünk járni az edzésekre és bár nagyon tetszett, de az első hét után már mást szerettünk volna csinálni. A szüleink azonban a folytatásra ösztönöztek minket, s hamarosan már versenyeken vehettünk részt. Nem is minden eredmény nélkül, ami pedig tovább motivált minket – emlékezett vissza a kezdetekre az altiszt. Hozzátette: a dzsúdó segítségével könnyebb volt átvészelni a kamaszkorral járó problémákat, tiszteletre, fegyelemre nevelt.

– Az első emlékezetes versenyem egy napközis edzőtáborban volt Kistarcsán. A tábor végén házibajnokságot rendeztek, amelynek során a kezdők egymás ellen mérkőztek. Mindenkit legyőztem, s ez nagy lökést adott a továbbiakhoz – jegyezte meg a sportoló, aki rendkívül büszke a 2008-as ifjúsági Európa-bajnokságon szerzett második helyére is. Ezt követte a junior korcsoportban eltöltött időszak, amelynek a kezdete nagyon nehéz volt, de a kitartó munka meghozta gyümölcsét: a 2010-es agadiri junior világbajnokságról bronzéremmel térhetett haza.

(További részletek a Magyar Honvéd magazin október 13-án, pénteken megjelenő számában.)