Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Véget ért a budapesti NATO-konferencia

Szöveg: Snoj Péter |  2014. november 6. 20:44

Csütörtök délután befejeződött a Budapesten tartott Nemzetközi Koncepciófejlesztés és Kísérletek Konferencia. A november 6-i záróeseményen a résztvevő felek szavazáson értékelték a megbeszélések eredményeit.

1595982049

A szövetséges államok és a NATO partnerországainak összesen több mint százhatvan résztvevője képviselte országát a konferencián, amelynek legfőbb kérdéskörét a szövetség előtt álló jövő jelentette. Így a tárgyalások egyik fő témáját az ukrajnai történések együttes kezelése, valamint az egyre erősödő Iszlám Állam jelentette fenyegetés képezte.

1595982049

A záró értékelésen Henrik Refshauge Sommer dandártábornok a NATO Transzformációs Parancsnoksága részéről úgy fogalmazott, hogy teljes győzelemnek nem nevezhető a konferencia, hiszen még mindig akadnak megvitatandó témák, de mindenképpen sikeresnek tartja a rendezvényt, hiszen a visszajelzések alapján a résztvevők több mint kétharmada kiváltképp hasznosnak találta a megbeszéléseket. A konferenciát is lezáró szavazás eredményei szerint egyébként a résztvevők 75 százaléka tökéletes választásnak találta a budapesti helyszínt, valamint általánosságban nagyon jóra értékelték a konferenciát.

1595982049

„Nagy öröm volt számunkra, hogy mi adhattunk helyet ennek a találkozónak, és remélem, hogy mindannyian hasznosnak és sikeresnek találták a konferencia napjait", mondta a hazai szervezők részéről Siposs Ernő Péter dandártábornok, a Honvéd Vezérkar Haderőtervezési Csoportfőnökség csoportfőnöke.

Fotó: Dévényi Veronika

CímkékNATO