Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Vezérkarfőnöki elismerés a sportrendezvényekért

Szöveg: Varga Bernadett zászlós |  2014. július 30. 12:24

Dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök a katonai sportrendezvények támogatásáért ajándéktárgyat adományozott Dajka Lászlónak.  Az elismerést Szpisják József dandártábornok, az MH Kiképzési és Doktrinális Központ parancsnoka július 28-án adta át.

Dajka László tíz éve önzetlenül támogatja a katonai sportrendezvényeket, mert fontosnak tartja azt az együttműködést, amely szorosabbá fűzi a katonák és a civil szféra viszonyát. E támogatásnak köszönhetően az előző évi sportesemények értékelését idén is méltó körülmények között, egy fogadással egybekötve, a vendéglátó sétahajóján tartották meg.

Idén már tizedik alkalommal kaptak meghívást a legeredményesebb katonasportolók és a versenyek rendezői a Magyar Honvédség sportbajnokságainak ünnepélyes eredményhirdetésére a Monarchia Rendezvényhajóra.

Az esemény a katonák körében igen nagy presztízzsel bír, komoly versengés folyik a részvétel lehetőségéért, hiszen csak a legjobbak kapnak meghívást az értékelésre.

Szpisják dandártábornok az ajándéktárgyat átadva megköszönte ezt az együttműködést. Elmondta: úgy véli, a társadalom mindig kétkedve fogadja az ilyen és ehhez hasonló önzetlen cselekedeteket, hiszen mindig valamilyen önös érdeket keres a háttérben. Dajka László példája azonban éppen ennek ellenkezőjét bizonyítja, hiszen értékes segítségéért és támogatásáért cserébe nem vár semmilyen viszonzást vagy kiváltságot, ő mégis immár 10 éve tölti be azt az összekötő szerepet, amely a civil szférát közelebb hozza a katonákhoz, lehetővé téve a szorosabb civil-katonai kooperációt.

A parancsnok hozzátette: őszintén reméli, hogy ez a kapcsolat még hosszú ideig gyümölcsöző marad.

1595976337

Fotó: a szerző felvétele