Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Herculesek akciósan

Szöveg: JETfly Magazin |  2009. június 8. 11:40

Indonézia tárgyalásokat folytat az Egyesült Államokkal újabb Lockheed Martin C-130 Hercules szállítógépek vásárlásáról, továbbá elképzelhető, hogy 2-3 éven belül újabb harci repülőgépeket és tengeralattjárókat is beszereznek majd.

A két ország védelmi minisztere azonban még nem egyezett meg a szállítógépek sorsáról, többek között a vételár pontos összegéről sem született döntés ezidáig, de a jelek szerint Indonézia kedvezményes árra számíthat a Herculesek vásárlását illetően.

Az újabb szállítógépek beszerzése jelenthetné az indonéz haderő korszerűsítésének első komolyabb lépését. Az elkövetkezendő öt évben ugyanis a délkelet-ázsiai ország növelni szeretné védelmi költségvetését, ami pár éven belül újabb vadászgépek és tengeralattjárók vásárlását is lehetővé tenné.

Jelenleg azonban a globális pénzügyi és gazdasági válság hatásai miatt a meglévő fegyverek és eszközök karbantartása az elsődleges feladat. Indonézia fő célja, hogy a szomszédos államokhoz hasonló technikai felkészültségű és színvonalú harci eszközöket mutasson fel. Jó példa erre, hogy Szingapúr F-15 vadászgép-vásárlására Indonézia orosz Szuhojok beszerzésével válaszolt.